ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија04/07/2012

РАЈФАЈЗЕН БАНКА НАЈБОЉА У БиХ

 

САРАЈЕВО, 4. ЈУЛА /СРНА/ - Рајфајзен банци ДД БиХ данас је додијељено признање "Кристална призма" за најбољу банку у БиХ, "Сарајево осигурање" је проглашено за најбоље друштво за осигурање, а најуспјешнија микрокредитна организација је "Микрофин" из Бањалуке.

 

Из Консултантске куће за истраживачко-развојне услуге "Ревикон" Срни је потврђено да је на данашњој церемонији у Сарајеву награда "Кристална призма" у конкуренцији најуспјешни менаџер банке у БиХ припала директору Уникредит банке у Мостару Бериславу Кутле.

Најуспјешнији менаџер друштва за осиуграње у БиХ је директор "Еурохерц осигурања" Динко Мушурин, а у микрокредитном сектору награда "Кристална призма" припала је руководиоцу Службе за односе за инвеститорима Микрокредитног друштва "Микрофин" из Бањалуке Браци Ерцегу, једном од зачетника микрофинансијског сектора у БиХ и предсједника Управног одбора Удружења микрокредитних организација у БиХ.

"Микрофину", највећој микрокредитној организацији у БиХ по висини кредитног портфолија и обиму кредитних активности, ово је пета "Призма" за редом коју добија за лидерство у тржишту микрокредитирања.

Укупна актива "Микрофина" крајем 2011. године је била 194,7 милиона КМ, а кредитни портфолио је износио 155,7 милиона КМ распођен на око 39.000 активних кредита, саопштено је раније из "Микрофина".

Као резултат пословања за 2011. годину "Микрофин" је након опорезивања остварио добит од 2,2 милиона КМ.

Ревикон и пословни магазин "Призма" данас су у сарајевском хотелу "Холидеј ин", у оквиру пројекта рангирање банака, осигуравајаућих друштава и микрокредитних организација у БиХ, организовали церемонију додјеле награда "Кристална призма".