ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика22/06/2014

МАНИФЕСТАЦИЈА ПРОБОСАНСКЕ ПОЛИТИКЕ И У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 22. ЈУНА /СРНА/ - Члан Главног одбора СНСД-а Сташа Кошарац најоштрије је осудио чињеницу да су се власти града Источног Сарајева, учешћем у организацији бициклистичке трке "Сарајево Гран При", на најдиректнији начин укључили у манифестације којима град Сарајево обиљежава 100 година од почетка Првог свјетског рата.

 


"За сваку је осуду чињеница да власти града Источног Сарајева, предвођене СДС-ом и ПДП-ом, не поштују ставове и одлуке званичних органа власти Републике Српске и Србије да не учествују у манифестацијама којима Сарајево обиљежава 100 година од почетка Првог свјетског рата", нагласио је Кошарац у саопштењу.

Он је упозорио да о одлуци челника града Источно Сарајево да учествују у организацији ове спортске манифестације није расправљала ни градска скупштина.

"Ријеч је о очигледној манифестацији пробосанске политике, коју Младен Босић и Младен Иванић, преко челних људи града Источног Сарајева, покушавају да промовишу и на овом подручју. Циљ такве политике јесте и брисање међуентитетске линије раздвајања између Источног Сарајева и Сарајева, а њен главни промотер, осим два Младена, јесте и Бакир Изетбеговић, који је присуствовао отварању бициклистичке трке", поручује Кошарац.

Он подсјећа да ће органи власти Републике Српске и општине Источно Ново Сарајево у петак, 27. јуна, откривањем споменика Гаврилу Принципу и отварањем новог парка у тој општини, као и у суботу, 28. јуна, централном манифестацијом у Андрићграду, на достојанствен начин обиљежити 100 година од почетка Првог свјетског рата.

"Очекујем да ће грађани Источног Сарајева својим присуством на овим манфестацијама показати да пробосанска политика СДС-а и ПДП-а нема њихову подршку", поручио је Кошарац.

Бициклистичка трка, коју су организовали градови Источно Сарајево и федерално Сарајево, стартовала је данас испред зграде Административног центра града Источно Сарајево, а осим домаћина градоначелника Ненада Самарџије, почетку трке присуствовали су предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и градоначелник федералног Сарајева Иво Комшић.