ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура27/01/2016

ПРЕДСТАВЉЕНА АКАДЕМИЈА НИКИТЕ МИХАЛКОВА

 

МОКРА ГОРА, 27. ЈАНУАРА /СРНА/ - Радови студената Академије за филм и позориште славног руског режисера Никите Михалкова представљени су данас у оквиру 9. међународног филмског и музичког фестивала "Кустендорф".

 


Михалков је основао Академију прошле њедине и њен је ректор, а води и Смјер за глуму.

Академију у трајању од годину дана могу да похађају сви који имају високо образовање и положе пријемни, а на рапослагању су им четири смјера - за глуму, режију, камеру и продукцију.

Георги Кузубов, студент Академије за филм и позориште Никите Михалкова, каже да је ово први долазак студената и професора ове академије на фестивал "Кустендорф".

"Филмови, музика и све остало чине овај фестивал незаборавним", каже Кузубов.

Студент из Беча Александар Бубало рекао је Срни да се "Кустендорф" издваја по дружењу и да је једино мјесто на којем студенти имају могућност да разговарају са великим филмским звијездама.

"Атмосфера је прелепа, увек је весело, много различитих људи из целог света сусрећем на фестивалу који су из света филма као и ја", каже Бубало.

Студент из Београда Нађа Лапчевић рекла је да су радионице које су организоване на фестивалу врло квалитетне и најбољи дио "Кустендорфа".

"Специфично је то што су сви људи на истом нивоу и што постоји велико стрпљење у раду са студентима", каже Лапчевићева.

Међународни филмски и музички фестивал "Кустендорф", посвећен филмским ствараоцима и великанима савременог ауторског филма, завршава се вечерас додјелом награда најбољим остварењима приказаним у такмичарском програму.

Девети фестивал је окупио бројне ауторе, глумце, музичаре, младе филмске ауторе и студенте филмских школа из цијелог свијета, те бројне новинаре и друге госте.