ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/02/2017

ВУЧИЋ: АУТО-ПУТ САРАЈЕВО-БЕОГРАД ЈЕ МИРОВНИ ПРОЈЕКАТ

 

БЕОГРАД, 15. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да су односи између Срба и Бошњака за Србију изузетно важни, те оцијенио да је предложена иградња ауто-пута Сарајево-Београд "мировни пројекат који је много више од ауто-пута и од повезивања".

 


"За нас су страшно важни односи између Срба и Бошњака, ту треба да улажемо много стрпљења и прећуткивања, као и одбране и заштите наших међусобних односа", рекао је Вучић синоћ за РТС.

Он је додао да је због тога и предложио пројекат изградње ауто-пута Београд-Сарајево, који би повезао "муслимане из Санџака и Сарајеве, али би повезао и српску Херцеговину са централном Србијом, и целу источну Босну са централном Србијом".

"То би било нешто што сматрам мировним пројектом који је много више од ауто-пута и повезивања", рекао је Вучић.

Коментаришући најављену ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије, Вучић је рекао да је то "тешка и лоша ствар за Србију" и поручио да прије него што се то деси треба пробати да се разговара.

"Недавно сам се видио са председавајућим Савета министара БиХ Денисом Звиздићем, видећу се поново веома брзо, да видимо да пробамо да направимо најбоље односе између Срба и Бошњака", каже Вучић.