ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија20/03/2017

НА САЈМУ ВИНА У ДИСЕЛДОРФУ ИЗЛАЖЕ ОСАМ ФИРМИ ИЗ БиХ

 

САРАЈЕВО, 20. МАРТА /СРНА/ - На тродневном сајму "Про вајн 2017" у Диселдорфу своја вина представиће осам компанија из БиХ, саопштено је из Спољнотрговинске коморе БиХ.

 


На штанду који је закупила Комора, своје производе представиће "Подрум Вукоје 1982", "Подруми манастира Тврдош", "Вински подрум Анђелић-Комрад", сви из Требиња, "Винарија Читлука" и "Подруми Андрија" из Читлука, "Винарија Нуић" и "Винарија Кежа-Цатена" из Љубушког, те "Хепок" из Мостара.

На овом сајму, који је један од најзначајнијих догађаја када је ријеч о винарству, сваке године сусрећу се водећи свјетски произвођачи и дистрибутери вина и алкохолних пића, хотелијери, угоститељи.

"Про вајн" карактерише богата и разноврсна понуда догађаја, а посјетиоци сваке године имају прилику да уживају у више од 300 дегустација и презентација.

Осим врхунских класичних вина, излажу се и егзотична вина, селекције, аперитиви и дигестиви, а у оквиру сајма одржавају се и презентације међународно познатих винограда, бројних сорти грожђа и врста вина, јаких алкохолних пића, регионалних специјалитета, као и органских производа.

Сваке године расте број излагача и посјетилаца.

Сајам, који је почео јуче, биће затворен сутра.