ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/03/2017

У ФЕБРУАРУ СМАЊЕН БРОЈ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА, ПОВЕЋАНА РАСВИЈЕТЉЕНОСТ

 

БАЊАЛУКА, 20. МАРТА /СРНА/ - На подручју Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука током фебруара смањен је број свих кривичних дјела, а повећана расвијетљеност у свим сегментима, рекао је начелник овог центра Жељко Спасојевић.

 


Спасојевић је на конференцији за новинаре изразио задовољство радом припадника ЦЈБ Бањалука, те навео да је оваквим радом загарантована већа безбједност свих грађана Републике Српске.

Начелник Сектора полиције у ЦЈБ-у Бањалука Милош Бркић рекао је да су на подручју које покрива овај центар у фебруару евидентиране 263 саобраћајне незгоде у којима је погинуло једно лице, седморо је тешко и 63 лица лакше повријеђена.

Он је навео да је број страдалих лица током фебруара смањен за 33 одсто у односу на исти период прошле године.

"Захваљујући константним активностима полицијских службеника, из саобраћаја су искључена 432 возача, од којих 313 због вожње под утицајем алкохола, 106 због управљања моторним возилом прије стицања права, док је из осталих разлога искључено 13 возача", прецизирао је Бркић.

Он каже да је на подручју ЦЈБ Бањалука током фебруара евидентирано 86 случајева нарушавања јавног реда и мира, те 128 прекршаја. Прекршаје је починило 126 лица, међу којима 13 повратника у вршењу кривичних дјела и пет малољетника.

Начелник Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ-а Бањалука Дарко Новковић навео је да је током фебруара извршено 291 кривично дјело, што је за 10,5 одсто мање него у истом периоду прошле године.

Према његовим ријечима, од 242 дјела општег криминалитета, полиција је ријешила 201 кривично дјело, што је за 74,4 одсто више него у истом периоду прошле године, а по непознатом извршиоцу расвјетљена су 92 кривична дјела.

Током фебруара полицији су пријављена 153 кривичних дјела против имовине, од чега је 112 расвијетљено.

"Евидентирано је 45 кривичних дјела тешка крађа, што је за 50 одсто мање у односу на упореди период. Запримљено је 18 пријава о почињеним кривичним дјелима против живота и тијела", рекао је Новковић.

Он је истакао да је током кривичних дјела против живота и тијела забиљежено и 11 лаких и седам тешких повреда, и сва су расвјетљена, док су евидентирана два самоубиства.

Када је ријеч о дрогама, Новковић је рекао да су током фебруара евидентирана два кривична дјела и 10 прекршаја, а слободе је лишено 19 лица.