ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана06/06/2017

ДЕЛЕГАЦИЈА АП ВОЈВОДИНЕ У ПОСЈЕТИ БАЊАЛУЦИ

 

БАЊАЛУКА, 6. ЈУНА /СРНА/ - Делегација Владе Аутономне Покрајине /АП/ Војводине, предвођена премијером Игором Мировићем, борави данас у посјети Бањалуци током које ће се састати са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и предсједником Владе Жељком Цвијановић.

 


Састанак Додика и Мировића заказан је за 11.00 часова у Палати Републике, а након тога предвиђене су изјаве за медије.

Претходно ће се састати делегације влада Републике Српске и АП Војводине, које ће предводити премијери Жељка Цвијановић и Игор Мировић.

Састанак делегација биће одржан у 10.00 часова у Административном центру Владе Републике Српске, а након тога предвиђено је саопштење.

Министар науке и технологије Српске Јасмин Комић и ректор бањалучког Универзитета Милан Матаруга разговараће са секретаром за високо образовање и научноистраживачку дјелатност у Влади АП Војводине Зораном Милошевићем и ректором Универзитета у Новом Саду Душаном Николићем о унапређењу научноистраживачког рада и сарадње.

Комић и Матаруга са гостима из Војводине разговараће у 11.00 часова у Ректорату, а изјаве за медије планиране су у 12.00 часова.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и вршилац дужности генералног директора Универзитетског клиничког центра /УКЦ/Републике Српске Владо Ђајић примиће делегацију АП Војводине предвођену покрајинским секретаром за здравство Зораном Гојковићем.

Пријем је предвиђен у 11.00 часова у Поликлиници, Јужно крило УКЦ Републике Српске.

Током посјете, предвиђен је обилазак Клиничког завода за нуклеарну медицину и болести штитне жлијезде, Клинике за кардиологију и Клинике за неурологију.

У оквиру посјете војвођанске делегације Бањалуци биће потписан и споразум о сарадњи привредних комора Републике Српске и АП Војводина.

Споразум ће у 11.00 часова потписати предсједници привредних комора Републике Српске и АП Војводине Борко Ђурић и Бошко Вучуревић, а потом ће бити одржани билатерални сусрети привредника, као и састанак руководства двије коморе.

Најављено је да ће потписивању споразума присуствовати министар индустрије, енергетике и рударства Српске Петар Ђокић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бијелић.

Изјаве за медије предвиђене су након потписивања споразума.