ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура19/06/2017

ПРЕДСТАВА О ОДИСЕЈУ ГОСТУЈЕ У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ

 

БАЊАЛУКА, 19. ЈУНА /СРНА/ - Представа Дјечијег позоришта Републике Српске "Одисеј - Сан о повратку" биће представљена публици у Санкт Петербургу на 13. Међународном фестивалу позоришта лутака и синтезе "Кукарт-2017" на којем учествује 36 луткарских позоришта из свијета.

 


На Фестивалу, који ће бити одржан од 22. до 30. јуна, учествоваће луткарска позоришта из Русије, Естоније, Италије, Њемачке, Израела, Велике Британије, Бразила, Пољске, Србије, Бугарске, Бјелорусије и Словачке, саопштено је из Дјечијег позоришта Републике Српске.

Директор Фестивала Давид Бурман рекао је да један од циљева фестивала јесте да подржи и окупи најважније и најновије трендове у овом инвентивном сценском жанру који одушевљава публику свих узраста.

Он је навео да је фестивал ове године у знаку Балкана, те да је програм довољно разнолик да и млада и одрасла публика има прилику да пронађе представу за себе.

Међународни фестивал позоришта лутака и синтезе "Кукарт" је бијеналног карактера и представља најзначајнији луткарски форум на руској умјетничкој сцени.

Фестивал се одржава од 1993. године током јуна, у периоду такозваних бијелих ноћи.

Представа Дјечијег позоришта Републике Српске "Одисеј- Сан о повратку" на програму је у петак, 23. јуна, на позорници Луткарског позоришта бајки из Санкт Петербурга.

"Одисеј-Сан о повратку" је представа о једном од најљепших митова Грчке о неустрашивом јунаку који након побједе у Троји сања сан о повратку у коме предвиђа многа искушења која ће му се заиста десити на путу кући.