ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/06/2017

У ШКОЛАМА ОД СЕПТЕМБРА КИНЕСКИ ФАКУЛТАТИВНО

 

БИЈЕЉИНА, 19. ЈУНА /СРНА/ - Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић рекао је данас у Бијељини да ће школе које буду имале довољно кандидата од септембра увести кинески језик као факултативни предмет.

 


"Школе које буду имале довољно кандидата ће овај наставни предмет факултативно и увести ове године, а наредних година, ако буде интересовања за кинески, и након што буду испоштоване све процедуре, и као други страни језик", рекао је Малешевић новинарима.

Он је навео да ће у наредном периоду бити анкетирани ученици и родитељи, те ће, они који буду жељели, имати прилику да уче овај страни језик.

"Српска има довољно кадра, а има и у Педагошком заводу савјетника за кинески језик, тако да се сви услови стварају. Кинеска Влада доста улаже у Српску, те је ред да дио ученика или наших наставника обучимо да бисмо имали лакшу комуникацију са Кинезима", рекао је Малешевић, подсјећајући да је кинеска Амбасада у БиХ инсистирала да се овај језик "појави у основним и средњим школама гдје има услова".