ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика12/08/2017

ДЕКЛАРАЦИЈА СРПСКОГ НАРОДА ТЕМЕЉ ЗА БУДУЋНОСТ

 

СКОПЉЕ, 12. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник Демократске партије Срба у Македонији Иван Стоилковић сматра да би декларација српског народа, коју најављују предсједници Србије Александар Вучић и Републике Српске Милорад Додик требало да буде темељ за будућност нашег народа.

 


"Судбина српског народа у Македонији зависиће од наше досадашње и будуће способности да одредимо основна начела националне политике и успоставимо национално једиство за њено остварење", нагласио је он у изјави за Срну.

Стоилковић, који је и посланик у македонском Собрању сматра да је у овој фази развоја српског националног корпуса у Македонији и у цијелом региону потребна институционално организована, сврсисходна и систематска подршка наше отаџбине Србије.

"Крајње време је да збијемо редове, ставимо тачку на импровизације и установимо стратешке принципе за одбрану српског народа у региону", истакао је Стоилковић.

Декларација о заједничком националном деловању најављена је на састанку представника Срба из региона одржаног 4. августа у Новом Саду.

Она треба да буде завршена до 1. децембра и да одреди заједничко национално дјеловање и да дефинише минимум националних принципа за опстанак српске нације.