ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/09/2017

ГРАНИЧНОЈ ПОЛИЦИЈИ 7,5 МИЛИОНА КМ БЕСПОВРАТНЕ ПОМОЋИ

 

САРАЈЕВО, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда и амбасадор Кине у БиХ Чен Бо потписали су данас Споразум о привредно-техничкој сарадњи за додјелу бесповратне помоћи у вриједности 7,5 милиона КМ Граничној полицији БиХ.

 


"Потписали смо Споразум у вриједности од 30.000.000 јуана, што је противвриједност од 7,5 милиона КМ за реализацију пројекта донације опреме за безбједносне провјере Граничној полицији БиХ", рекао је Беванда новинарима у Сарајеву.

Он је истакао да ће износ бити увећан и за додатних 8.000.000 јуана који су одобрени нотом споразума од 2015. године, тако да је износ укупне донације у противвриједности од 9,5 милиона КМ.

"Сигурно је да ће ова донација омогућити квалитетнији рад Граничне полиције на терену јер је високих стандарда и има све гаранције. Кина уз опрему обезбјеђује и обуку припадника Граничне полиције БиХ за њену монтажу, кориштење и одржавање", додао је министар финансија и трезора БиХ.

Беванда је захвалио за донацију, истичући да је Кина велики пријатељ БиХ, што је конкретно показала континуираним пружањем помоћи.

Кинески амбасадор Чен Бо изразила је задовољство због потписивања Споразума и истакла да је Кина као највећа земља у развоју спремна да пружа помоћ другим земљама у развоју.

Гранична полиција БиХ добиће реализацијом пројекта, којег су потписали министар Беванда и амбасадор Бо, најмодерније скенере за камионе. Тим скенерима који детектују откуцаје срца могуће је открити људе који се скривају у товарном простору.