ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/09/2017

УРУЧЕНА ДЕМИНЕРСКА ОПРЕМА ВРИЈЕДНА 23.000 ДОЛАРА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Управи Цивилне заштите Републике Српске данас је у Источном Сарајеву уручена деминерска опрема вриједна 23.000 долара, коју је донирала Амбасада САД у БиХ.

 


Деминерска опрема, која је донирана посредством непрофитне организације ИТФ, састоји се од девет локатора за касетну муницију и 70 самоносивих визира.

Директор Републичке управе Цивилне заштите Миле Међед захвалио је америчкој Амбасади за донацију и додао да ће много значити у даљим активностима проналажења мина и разминирања терена.

"Донација ће пуно значити у даљем раду Републичке управе Цивилне заштите због безбједности свих грађана и деминера који су свакодневно на својим радним задацима", рекао је Међед.

Он је истакао да око 10 одсто становништва Репубике Српске живи у страху од мина, односно да их има на 1,5 одсто укупне територије Републике Српске.

"Постоји информција са терена да је ова територија много већа, те се свакодневно појављују мјеста и простори за које није постојала информација да су под минским пољима", додао је Међед.

Свечаном уручењу деминерске опреме присуствовали су официр за политичко-војна питања америчке Амбасаде у БиХ Кери Ђардино и Грегор Санчин из организације ИТФ.