ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана13/09/2017

ОПОЗИЦИЈА НАСТАВИЛА СА БЛОКАДОМ СКУПШТИНЕ

 

БАЊАЛУКА, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Посланици опозиције у Народној скупштини Републике Српске и данас су наставли са блокадом рада највише законодавне институције, јер није постигнут договор на сједници скупштинског Колегијума о разматрању ревизорских извјештаја.

 


Они су, као и синоћ, поново стали иза стола за којим сједи скупштинско рукводство и тиме онемогућили одржавање сједнице.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је због онемогућавања нормалног рада скупштине, према Пословнику о раду, изрекао мјеру да из сале буду удаљени посланици који физички ометају рад.

"Они који желе нормално да раде, биће обавјештени о наставку сједнице", додао је Чубриловић.

Претходно је одржан Колегијум Народне скупштин Републике Српске на коме су представници опозиције ултимативно тражили да ревизорски извјештаји буду разматрани у наставку 21. редовне сједнице парламента.

Као компромисно рјешење понуђено им је да наредна сједница буде одржана за 15 дана, када би биле разматране тачке које опозиција тражи, што они одбијају.

Опозиција је затражила и да министри у Влади Републике Српске доставе одговоре на сва посланичка питања за која је прошао рок предвиђен Пословником о раду прије утврђивања дневног реда ове сједнице Народне скупштине.

Редовна сједница Народне скупштине требало је да буде настављена у 12.00 часова. /наставиће се/бон/мис