ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана13/09/2017

ОПОЗИЦИЈА НИЈЕ ИСКОРИСТИЛА МОГУЋНОСТ ДА УЛОЖИ ПРИГОВОР

 

БАЊАЛУКА, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Пословником о раду Народне скупштине Републике Српске дефинисано је да посланик којем је изречена мјера удаљења са сједнице или њеног дијела може одмах уложити приговор у року од три минуте, што опозиционари нису урадили, изјавио је данас Срни генерални секретар Народне скупштине Марко Аћић.

 


Он је прецизирао да је ова одредба дефинисана чланом 165 Пословника о раду Народне скупштине Републике Српске, те оцијенио да најављена иницијатива опозиције за његову смјену нема упориште.

Аћић је подсјетио да су посланици опозиције блокирали рад Народне скупштине и онемогућили радно предсједништво да обавља послове за које су у складу са Уставом и законима изабрани.

"Пословником о раду је децидно дефинисано да се мјера удаљавања са сједнице изриче народном посланику или другом учеснику у расправи који омета или спречава рад на сједници или не поштује одлуку предсједника Скупштине", појаснио је Аћић.

Коментаришући оптужбе опозиције да Министартво унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске заводи ред у највишој законодавној институцији, Аћић је рекао да МУП обезбјеђује све институције Српске.

"Задатак МУП-а је да обезбиједи несметан рад и безбједност свих народних посланика. Његови припадници нису били само на данашњој сједници, него од како постоји највиша законодавна институција. Они обезбјеђују ову, као и све друге институције", рекао је Аћић.

Посланици опозиције још увијек су у великој скупштинској сали, док се редовна сједница највише законодавне институције одржава у малој сали.