ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија14/09/2017

ЈАЧАЊЕ ИЗВОЗНИХ КАПАЦИТЕТА ПРЕДУЗЕЋА

 

БАЊАЛУКА, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Привредна комора Републике Српске у сарадњи са Подручном привредном комором Бањалука и предузећима "Металац МБМ" из Дервенте, "Вендом" из Лакташа и "Елкер" из Љубиња реализује пројекат јачања извозних капацитета малих и средњих предузећа, чија је вриједност 219.181,44 КМ.

 


Реализацијом пројекта тежи се успостављању системског приступа који ће омогућити малим и средњим предузећима јачање конкурентности, а металски сектор унаприједиће капацитете за наступ на иностраном тржишту, саопштено је данас из Привредне коморе Републике Српске.

Биће осигурана и константна подршка за извоз малих и средњих предузећа у металском сектору, креирањем стандардизованог сета услуга "пакета услуга за подршку извозу".

Корисници пројекта су предузећа из сектора металске индустрије у Републици Српској, извозно оријентисана предузећа из других сектора, друштвена заједница у општинама Дервента, Приједор и Лакташи, те друштво у цјелини, наводи се у саопштењу Привредне коморе Српске.

Пројекат финансира ЕУ у оквиру заједничког програма Уније и Владе Њемачке за локалну самоуправу и економски разој у БиХ.