ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/11/2017

ОБИЉЕЖЕН СВЈЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ДИЈАБЕТЕСА

 

ВУКОСАВЉЕ, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - У акцији бесплатне контроле нивоа шећера у крви и мјерења крвног притиска у новоотвореној амбуланти у Вукосављу данас је прегледано 108 грађана, чиме је обиљежен свјетски Дан борбе против дијабетеса.

 


Током акције, коју су организовали општина Вукосавље и Здравствена установа Специјалистички центар "Кућа здравља" из Бијељине код 13 грађана први пут је откривен повишен ниво шећера у крви.

Извршни директор "Куће здравља" Александра Остојић рекла је да је током акције подијељено 20 апарата за мјерење нивоа шећера у крви регистрованим дијабетичарима, који немају апарат и грађанима којима је данас утврђена потреба за самоконтролу стања шећерне болести.

Осим обиљежавања свјетског Дана борбе против дијабетеса, данашњом акцијом је најављен и почетак рада амбуланте породичне медицине Здравствене установе Специјалиситички центар "Кућа здравља" Бијељина, пословне јединице у Вукосављу.

Начелник општине Вукосавље Борислав Ракић рекао је да ће у општини са више од 5.000 становника од 1. јануара наредне године бити отворена прва амбуланта.

Специјалиста породичне медицине Сања Алексић истакла је да ће осим специјалисте продичне медицине у амбуланти радити и гинеколог.

"У амбуланти Вукосавље грађани који су осигурани у Фонду здравственог осигурања Републике Српске, имаће иста права као и у Дому здравља Модрича, гдје тренутно имају основну здравствену заштиту", навела је Алексићева.