ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/11/2017

УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ СТАНА КОЈИ ЈЕ ОБЕЗБИЈЕДИО ПРЕДСЈЕДНИК ДОДИК

 

ВЛАСЕНИЦА, 14. НОВЕМБРА /СРНА/- Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач вечерас је у Власеници уручио кључеве стана Власеничанки Ради Драгичевић, за чију изградњу је средства у износу од 45.000 КМ обезбиједио предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 


Драгичевићева је избјеглица из Илијаша, чију су деветогодишњу кћерку Мирјану, 1992. године у селу Биоча код Илијаша, силовали и убили муслимански екстремисти, речено је на скупу који је уприличен у кабинету начелника Власенице Мирослава Краљевића, који је био један од иницијатора ове хумане акције.

Захваљујући се предсједнику Додику и начелнику Краљевићу, Драгичевићева је рекла новинарима да је задовољна што напокон има кров над главом.

"Од `95. године тражила сам да ми се обезбиједи какав-такав смјештај, но нико ми није помогао, док се за мој проблем није заинтересовао начелник Краљевић". рекла је Рада Драгичевић.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић изјавио је да ову општину оптерећују озбиљни финансијски проблеми, наслијеђени из ранијег периода, због чега се локална власт обратила за помоћ предсједнику Српске Милораду Додику.

"И сам предсједник приликом прве посјете Власеници рекао је да ће то он да ријеши. Обезбијеђена су средства, стан је сређен и укњижен један кроз један на њу", рекао је Краљевић.