ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника14/12/2017

УХАПШЕН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ КОКАИНА У ШВЕДСКУ

 

САРАЈЕВО, 14. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ ухапсили су на подручју Лукавца Дамира Нуркића због сумње да је прокријумчарио четири килограма кокаина у Шведску.

 


"Поступајући тужилац, након испитивања, упутио је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора Нуркићу, чије је хапшење резултат добре међународне сарадње Тужилаштва БиХ и партнерских институција у Шведској", саопштено је из Тужилаштва.

Међународном истрагом прикупљени су докази да је Нуркић организовао и координисао међународни транспорт и кријумчарење кокаина из Словеније, преко Аустрије, те даље у правцу Шведске, како би био достављен лицима са територије БиХ која се налазе у Шведској и припадници су илегалног нарко-тржишта у тој земљи.

Правосудне институције Шведске, за наведено кријумчарење кокаина, процесуирале су три лица из БиХ и региона - Мирнес Дајџић осуђен је на четири године затвора, Владимир Јоцић на шест година и Сувад Мујезиновић на четири године затвора.

Заплијењени кокаин је изузетно велике чистоће, у односу на други заплијењени кокаин у Европи, а његова вриједност на илегалном нарко-тржишту износи више од 300.000 КМ.