ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/12/2017

ДАВИДОВИЋ: УВЕЗАТИ ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДИХ

 

ЛАКТАШИ, 14. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић изјавила је данас у Лакташима да је намјера овог министарства да се увежу владине и невладине омладинске организације ради пружања помоћи младим људима у реализацији њихових пројеката.

 


Учествујући на Конференцији омладинског рада Републике Српске, Давидовићева је рекла новинарима да 35 локалних заједница у Српској имају своје омладинске политике.

Она је нагласила да омладина најбоље зна шта је за њих најбитније у локалним заједницама и шта би требало да раде, док је на Министарству да пружи подршку.

Давидовићева је поручила младима да својим локалним заједницама стално излажу идеје и планове.

Конференцију је организовала Мрежа омладинских центара за анимацију, развој и тренинг Републике Српске у сарадњи са Институтом "Перпетум мобиле" и Министарством породице, омладине и спорта.

Предсједник Мреже Илија Трнинић рекао је Срни да је ово пета конференција и као веома важно нагласио добру сарадњу Мреже са локалним заједницама и ресорним министарством.

Према његовим ријечима, ове године планирано је да се млади из локалних заједница увежу са институцијама власти да би подршка младим људима на локалном нивоу био што квалитетнији.

Конференцији су присуствовали су и представници организација младих из Србије.