ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости27/12/2017

НА ИМДБ ДОМИНИРАЈУ ЗАПАДНА ОСТВАРЕЊА

 

ЊУЈОРК, 27. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Западна филмска продукција доминира и у 2017. години на интернет страници ИМДБ, па су и највеће оцјене посјетилаца припале филмовима из тог дијела свијета.

 

Тако је "Данкирк", редитеља Кристофера Нолана о савезничким снагама на обали Енглеског канала у Другом свјетском рату - у самом врху.

Ту је и наставак некада култног филма "Блејд ранер" Ридлија Скота, који је сада режирао Денис Виленев. Специјални ефекти јако су продонијели популарности филма.

Мало изненађење представља висока оцјена анимираног филма "Коко" Лија Анкрика. То је музичка прича са мексичком тематиком.

Наравно да је и "Посљедњи Џедај" из серијала "Рат звјезда" међу најбоље пласираним филмовнма по оцјенама на ИМДБ.

Филмски критичари упозоравају на изостанак умјетничког, односно ауторског филма из круга високо оцијењених остварења на ИМДБ, као и филмова изван западаног филмског простора.

То се објашњава наставком тертирања филма као "забавне робе" и играњем моћних дистрибутера на, углавном, лаке теме које опуштају гледаоце или величају западни, односно амерички начин живота, што је већ неколико деценија глобални тренд - наводе филмски портали.