ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана27/12/2017

САВАНОВИЋ: ПОТРЕБНО ДА СВИ ГРАЂАНИ БУДУ ХУМАНИ

 

БАЊАЛУКА, 27. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић истакао је вечерас у Бањалуци да донаторско вече показује потребу да сви грађани буду хумани и дају пуни допринос за оне којим треба помоћи.

 


"Ово вече показује нашу људску димензију и опредијељеност да будемо људи и што више солидарни", рекао је Савановић, који је у кол центру на хуманитарни број 1411 одговарао на позиве грађана у оквиру донаторске вечери "С љубављу храбрим срцима".

Он је додао да је потребно учинити све да би ова хумана акција наставила да траје, да буде све боља и да окупља што више учесника, који ће показати да су велики људи.

У Бањалуци се вечерас одржава донаторско вече "С љубављу храбрим срцима", с циљем прикупљања средстава за Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, којем ће предсједник Републике Српске уплатити 400.000 КМ.

Хуманитарни број 1411 биће активан до поноћи, а позивима из фиксне и мобилне мреже компаније "М:тел" дарује се једна КМ за лијечење дјеце у иностранству.

Осмо донаторскио вече организује кабинет предсједника Српске, а концерт, првобитно планиран да се одржи на Тргу Републике, одржава се у Спортској дворани Борик, због најављеног олујног вјетра.

На концерту наступају домаћи и регионални музички извођачи, међу којима су група "Оне три", затим Вања Мишић, Тропико бенд, Саша Ковачевић, Жељко Јоксимовић, те Жељко Самарџић, Мирослав Илић, Дејан Петровић и "Биг бенд".