ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана27/12/2017

БОГДАНИЋ : НИКАДА НИЈЕ ДОВОЉНО ПОМАГАТИ

 

БАЊАЛУКА, 27. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић сматра да је хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима" једна од најбољих акција која се sпроводи у Републици Српској, јер никада није довољно помагати.

 


"Ова акција је јединствена по својој намјени и средствима која се прикупе. Ове године акција има посебан значај зато што смо усвојили закон о Фонду солидарности и на неки начин системски ријешили да се у будућности средства прикупљају на организован начин", рекао је Богданић вечерас новинарима у Бањалуци.

"Мислим да овакве акције треба подржавати и да никада није довољно помагати", закључио је Богданић.

У Бањалуци се вечерас одржава донаторско вече "С љубављу храбрим срцима", с циљем прикупљања средстава за Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, којем ће предсједник Републике Српске уплатити 400.000 КМ.

Хуманитарни број 1411 биће активан до поноћи, а позивима из фиксне и мобилне мреже компаније "М:тел" дарује се једна КМ за лијечење дјеце у иностранству.

Осмо донаторско вече организује кабинет предсједника Српске, а концерт, првобитно планиран да се одржи на Тргу Републике, одржава се у Спортској дворани Борик, због најављеног олујног вјетра.