ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана29/12/2017

ДАНАС О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ОД ПОЖАРА

 

БАЊАЛУКА, 29. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о заштити од пожара и Нацрт закона о одузимању имовине која је проистекла извршењем кривичног дјела.

 


На дневном реду сједнице наћи ће се и приједлог уредбе о измјени уредбе о насељеним мјестима која чине подручје јединице локалне самоуправе, као и информација о стању у области законодавста.

Министри Српске разматраће и информацију о остваривању пољопривредне производње у 2017. години, најављено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

На сједници ће бити разматран и приједлог одлуке о исплати финансијских средстава неразвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе од 500.000 КМ.

Министри ће разматрати и приједлог одлуке о давању сагласности за цијепање дијела парцеле на земљишту у својини Републике Српске на Јахорини.

Биће разматрани и приједлози одлука о преносу основних средстава са Министарства здравља и социјалне заштите на Дом здравља Сребреница као власника у укупном износу од 403.394 KM, без ПДВ-а, без накнаде, те на Дом здравља Невесиње од укупно 589.165 KM, без ПДВ-а, без накнаде, као и на Болницу Источно Сарајево у укупном износу од 2.985.012 KM, са ПДВ-ом, без накнаде.

Влада ће разматрати и приједлог одлуке о давању сагласности на план утрошка средстава предсједнику Републике Српске за децембар ове године од укупно 9.043 КМ.

Биће разматрана и информација о раду Канцеларије Владе Републике Српске у Брчко дистрикту у овој години.

Сједница је заказана за 10.00 часова.

Након сједнице биће објављено саопштење.