ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 31/12/2017

ЛИЈЕПО ВРИЈЕМЕ ИЗМАМИЛО ГРАЂАНЕ У КАФИЋЕ И ПАРКОВЕ

 

БИЈЕЉИНА, 31. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Лијепо вријеме, неуобичајено за посљедњи дан у години, измамило је на улице градова Републике Српске бројне грађана који у кафићима и парковима уживају у сунчаном времену уочи дочека Нове године.

 


Претпразнична атмосфера се види по гужви на улицама, гдје људи шетају или обављају посљедњу куповину уочи новогодишње ноћи.

Грађани Бањалуке се данас на 13 степени Целзијусових чак и сунчају уз кафу или пиће у баштама појединих кафића у центру града. У Господској улици има и уличних свирача.

У Требињу је у башти испод платана тешко наћи слободан сто да се попије кафа или сок.

У Добоју старији грађани користе прилику да током шетње по парку попричају о актуелностима. Пензионери играју шах на отвореном, а много грађана је и у центру града.

Млади на градском тргу у Бијељини играју кошарку, а за најмлађе зимска атракција је Дјед Мраз који по градском тргу коњском запрегом вози малишане.

У Источном Сарајеву, гдје још има мало заосталог снијега, сунце је такође измамило грађане на Спасовданску улицу, а у парку Гаврила Принципа родитељу су дјецу довели да се играју на игралишту.

У пјешачкој зони у центру Приједора мноштво грађана обавља посљедње припреме за новогодишњу ноћ.

У свим овим градовима могу се чути и петарде које најчешће бацају дјеца иако из полиције апелују на родитеље да надзиру дјецу и да се опрезно рукује пиротехничким средствима.