ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика02/01/2018

ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ ПРЕУЗИМАЊА ПРЕДСЈЕДАВАЊА БУГАРСКЕ ЕУ

 

САРАЈЕВО, 2. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић упутио је честитку бугарском премијеру Бојку Борисову поводом преузимања шестомјесечног предсједавања Бугарске ЕУ, изразивши увјерење да ће у том периоду бити ојачана европска перспектива западног Балкана.

 


"Желим да вам пожелим срећу и успјех током предсједавања ЕУ. Сигуран сам да ћете у овом периоду успјети да ојачате европску перспективу западног Балкана. Желимо да ваше предсједавање запамте сви грађани БиХ и региона као балканско предсједавање", наводи се у Звиздићевој честитки.

Он је подсјетио да је Борисов одувијек истицао да су мир и стабилност Балкана кључни за мир и стабилност цијеле Европе и да ће Европа бити потпуна тек са земљама западног Балкана, саопштено је из кабинета предсједавајућег Савјета министара.

Звиздић је нагласио да интеграција земаља овог региона представља природан процес који ће Бугарска радом, трудом и залагањем финализовати и због тога ће на том путу имати подршку БиХ.

"У периоду који је пред Вама, желим Вам добро здравље и успјех у изградњи европске будућности цијелог Балкана", истакао је Звиздић у честитки Борисову.