ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима03/01/2018

МАГЛА У КОТЛИНАМА, ПОЛЕДИЦА И СНИЈЕГ У ВИШИМ ПРЕДЈЕЛИМА

 

БАЊАЛУКА, 3. ЈАНУАРА /СРНА/ - У већини крајева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ коловози су мокри и клизави, у вишим предјелима могућа је поледица и заостали снијег, а у котлинама и уз ријечне токове магла смањује видљивост.

 


На дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Из АМС савјетују возачима да возе опрезно и да вожњу прилагоде условима и стању на путу, те да на пут не крећу без зимске опреме, која је и законски обавезна.

Због изградње кружне раскрснице у Прњавору измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака, а саобраћај регулише привремена сигнализација.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор због радова на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, у зони укршатања са магистралним путем, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на дионици магистралног пута М-16 Бањалука-Јајце, локалитет Српских Tоплица, те на регионалним путевима Р-414 Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и Р-476 дионица Укрина-Горња Вијака и Р-454а Братунац-Дрињача.

У току су радови на изградњи новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Р-435, Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај ће се одвија једносмјерно, преко изграђеног привременог моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијим.

На регионалном путу Р-458 Површнице-Лопаре завршени су планирани радови на санацији клизишта, али с обзиром на оштећења која нису обухваћена радовима, остаје на снази забрана саобраћаја теретних возила, која се преусмјеравају на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Ради безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

У току су радови на магистралном путу М-14.1 на дионци Лончари-граница РС/БД /Брчко један/ и граница Република Српска/Брчко дистрикт /Брчко два/-Доња Буковица, због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из првца Брчког.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Пуштањем у саобраћај дијела ауто-пута "9. јануар" Бањалука-Добој, дионица Бањалука–Прњавор, са уклапањем на петљу "Маховљани" ауто-пута Бањалука-Градишка и са уклапањем на магистрални пут М-16,1, Маховљанска петља стављена је у своју основну функцију. На дионици магистралног пута М 16-1. Клашнице један-Прњавор у Друговићима успостављен је посебан режим саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација.

Наплатне станице у Лакташима и Друговићима нису завршене и неће бити у функцији до завршетка комплетне дионице ауто-пута Бања Лука-Прњавор.

Због урушавања потпорног зида на дионици магистралног пута М-14.2 Ресановци-Дрвар, саобраћа се једном траком наизмјенично.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.