ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија03/01/2018

СУТРА О ДЕКЛАРАЦИЈИ О АУТО-ПУТУ БЕОГРАД-САРАЈЕВО

 

САРАЈЕВО, 3. ЈАНУАРА /СРНА/ - Савјет министара требало би сутра да разматра декларацију о критеријумима за утврђивање трасе будућег ауто-пута између Београда и Сарајева, која је усвојена на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

 

На дневном реду је и информација о усаглашавању Приједлога споразума о међусобним правима и обавезама Савјета министара и Владе Републике Српске у вези са арбитражним поступком у предмету по тужби "Електрогосподарства Словеније - развој и инжењеринг" Марибор против БиХ пред Међународним центром за рјешавање инвестиционих спорова у Вашингтону, саопштено је из Савјета министара.

Пред министрима ће бити и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о управним споровима БиХ.

Биће ријечи и о Нацрту одлуке о ратификацији Протокола о сарадњи између Савјета министара и Владе Хрватске у тражењу несталих лица.

Савјет министара размотриће и Приједлог одлуке о утврђивању функција, структура и тијела БиХ надлежних за спровођење програма територијалне сарадње у оквиру Инструмента претприступне помоћи /ИПА II/ 2014-2020. година.

На дневном реду је и информација о спровођењу Оквирног закона о високом образовању у БиХ и приоритета за развој високог образовања у БиХ за период 2016-2026. година.

Пред министрима ће бити и Ревидирани оквирни документ - Стратегија развоја науке у БиХ 2017-2022. година.