ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво03/01/2018

ПОКЛОЊЕНИ ПАКЕТИЋИ У ВРИЈЕДНОСТИ 7.200 КМ

 

БИЈЕЉИНА, 3. ЈАНУАРА /СРНА/ - У хуманитарној акцији "Један слаткиш једно дијете" средњошколци бијељинске регије поклонили су најмлађима новогодишње пакетиће у вриједности од 7.200 КМ, рекла је Срни портпарол Мреже Савјета ученика ове регије Катарина Томанић.

 


Томанићева каже да је у овој традиционалној акцији учествовало 14 средњих школа у регији и да је 697 пакетића подијељено малишанима у локалним заједницама.

Средњошколци су у децембру у кутијама које су биле постављене у свакој од школа скупљали слаткише од којих су спаковани пакетићи и поклоњени дјеци из социјално угрожених породица.

"Ова акција је показатељ хуманости и саосјећајности средњошколаца у регији, а сваки пут велики утисак на нас оставе осмјеси дјеце којој уручимо пакетиће и тај осјећај се памти читавог живота", истакла је Томанићева.

Према њеним ријечима, спискови дјеце урађени су у сарадњи са невладиним организацијама које су у свом раду посвећене дјеци из осјетљивих категорија.

Томанићева је додала да су даровани и болесни малишани и дјеца из вишечланих породица у Бијељини, Братунцу, Зворнику, Угљевику, Лопарама, Власеници, Шековићима, Милићима и Сребреници.