ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/01/2018

ЧОВИЋ: БЕЗ ХРВАТА НЕЋЕ СЕ МОЋИ ГРАДИТИ БУДУЋНОСТ БиХ

 

СПЛИТ, 13. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић рекао је данас у Сплиту да се без хрватског народа неће моћи градити будућност БиХ.

 

"Мени је драго да имамо пријатеље и међу Бошњацима и међу Србима, а најзначајније од свега јесте снажно окупити и организовати јединство хрватског народа у БиХ. Због тога смо и организовали Хрватски народни сабор у БиХ који је пружио руку свим политичким странкама хрватског народа, а има их више од 20", рекао је Човић, који је лидер ХДЗ-а.

Он је након сусрета са премијером Хрватске Андрејом Пленковићем у Сплиту нагласио да Хрватима у БиХ треба уставна равноправност и легитимно представљање.

Пленковић је рекао да је "судбина хрватскога народа у БиХ једно од стратешких питања за хрватску државу", преноси Н1.

"Предстојећи озбори могу бити изразито важни за дугорочни положај, равноправност и конститутивност хрватскога народа у БиХ. Зато ћемо као сестринска странка дати посебан акценат на то да се велики број наших људи ангажује, гласа и помогне изборном успјеху ХДЗ-а БиХ и хрватских странака на изборима у јесен ове године", најавио је Пленковић.

Он је позвао све који имају двојно држављанство да учествују на изборима у БиХ у октобру ове године. "Помозите легитимном представљању хрватскога народа у институцијама БиХ", рекао је Пленковић.