ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/01/2018

ПАХОР: ЕВРОПСКА КОМИСИЈА, ВЈЕРОВАТНО, ПОСРЕДНИК

 

ЉУБЉАНА, 13. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Словеније Борут Пахор изјавио је да ће Европска комисија, вјероватно, бити посредник у спору у вези са арбитражном одлуком о граници са Хрватском.

 

Пахор је рекао да је имплементација арбитражне пресуде једини начин да буде ријешено питање границе, али да треба наставити дијалог да би до напретка дошло у разумно кратком року.

"Словенија је у позицији да сада има пресуду арбитражног суда, зато очекујемо да ће Комисија позвати Хрватску да схвати новонастали положај", истакао је Пахор у разговору са предсједником Хрватске Колиндом Грабар-Китаровић.

Китаровићева је рекла да веома добре свеукупне односе двије пријатељских држава, чланица ЕУ и савезница у НАTО савезу, не треба да засјене поједина отворена питања која је могуће ријешити дијалогом и уз међусобно поштовање.

Словеначки предсједник јуче је на Брду код Крања организовао свечани ручак са Китаровићевом и италијанским предсједником Серђом Матарелом. Претходно се састао са Китаровићевом, пренијели су хрватски медији.