ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво02/02/2018

УПЛАЋЕНО 60.000 ФРАНАКА ЗА ЛИЈЕЧЕЊЕ СОФИЈЕ РАДОВАНОВИЋ

 

БАЊАЛУКА, 2. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Фонд здравственог осигурања Републике Српске уплатио је 18.000 швајцарских франака за лијечење Софије Радовановић из Требиња у Швајцарској, док је Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за лијечење ове дјевојчице уплатио 42.000 франака.

 

Овим уплатама потпуно су покривени трошкови лијечења дјевојчице из Требиња, која има тумор на десном оку и због којег би могла да потпуно остане без вида.

Десетомјесечна Софија је раније имала интервенцију на лијевом оку, али је, упркос томе, у потпуности остала без вида на том оку.

Преглед је заказан за 7. Фебруар и до тада је било неопходно прикупити најмање 80.000 КМ да би почела са лијечењем на Универзитетској клиници у Лозани у Швајцарској.

Из Фонда здравственог осигурања је саопштено да је ова установа одобрила 30 одсто укупно потребних средстава за Софијино лијечење, колико је максимално могуће по Правилнику о кориштењу здравствене заштите изван Српске.

Из Фонда солидарности је саопштено да овај Фонд финансира лијечење дјеце до 18 година у иностранству и то онда када то није могуће у здравственим установама изван Републике Српске које са Фондом здравственог осигурања имају потписан уговор.

"Подсјећамо родитеље да се прије покретања хуманитарних акција у медијима, детаљно информишу о начинима финансирања лијечења осигураника у иностранству у надлежним здравственим институцијама, као и на интернет страници Фонда здравственог осигурања", наведено је у саопштењу.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: