ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Временска прогноза18/02/2018

ДАНАС КИША И СУСЊЕЖИЦА

 

БАЊАЛУКА, 19. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити киша и сусњежица уз дневну температуру ваздуха до пет степени Целзијусових.

 

У планинама пада снијег, на брдима сусњежица, а у нижим предјелима киша. Током дана падавине ће бити јаче на западу, а уз пад температуре и у нижим предјелима тог региона са сусњежицом и снијегом, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха биће од пет на истоку и сјевероистоку, до 10 на југу, у планинама је око минус један степен Целијусов. На западу постепен пад температуре па ће дневна бити мања од јутарње, износиће од један до три степена Целзијусових.

Према вечери осим планина снијег ће се јављати и у нижим предјелима, а на југу остаје са кишом, мјестимично обилном. До вечери у планинама и брдима лагано повећање, а у појединим нижим предјелима формирање новог мањег снијежног покривача.

Вјетар ће бити слаб до умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура измјерена у 7.00 часова: Бјелашница минус четири, Мраковица и Ливно минус један, Хан Пијесак нула, Крупа на Уни један, Гацко, Мркоњић Град, Рибник, Нови Град, Соколац, Бугојно и Шипово два, Рудо, Калиновик, Приједор, Сребреница, Вишеград, Тузла, Сарајево и Бањалука три, Билећа, Фоча, Зворник, Србац, Бијељина и Добој четири, Требиње шест, Мостар осам степени Целзијусових.

Висина снијега : Шипово један, Нови Град пет, Приједор шест, Калиновик,
Хан Пијесак осам, Мркоњић Град девет, Гацко 10, Рибник 11,
Крупа на Уни 20, Мраковица 54 центиметара.