ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима18/02/2018

СНИЈЕГ НА КОЛОВОЗИМА НА ПОДРУЧЈУ ХАН ПИЈЕСКА, МРКОЊИЋ ГРАДА, БИХАЋА

 

БАЊАЛУКА, 18. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Републици Српској, на подручју Хан Пијеска и Мркоњић Града јутрос пада снијег и задржава се на коловозу, па се возачима савјетује максимално опрезна вожња и да на пут не крећу без зимске опреме, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

 

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ угаженог снијега на коловозу има на подручју Бихаћа, Босанског Петровца, Велике Кладуше и Купреса, док се возачима на магистралном путу Коњиц - Мостар скреће пажња на јаке ударе вјетра.

На југу и југоистоку Српске саобраћај се јутрос одвија по сувим коловозима, док се у осталим крајевима и Српске и ФБиХ, због кише, вози по мокрим и клизавим коловозима.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека, и даље према Јајцу, регионалном путу Кнежево-Угар-Витовље, као и на свим осталим путевима који воде кроз усјеке и поред камених косина возачима се скреће пажња на ситније одроне камења и земље на коловоз.

На дионици магистраног пута Бањалука-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

Због санационих радова, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина – Главичице, а путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

У току су радови на дионци Лончари-Брчко и Брчко–Доња Буковица, због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из првца Брчког.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, дионица Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, док се саобраћај одвија успорено на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских Tоплица.

У току су радови на изградњи новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијим.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због радова на изградњи кружне раскрснице у Прњавору, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице 1-Прњавор-Горња Вијака. За вријеме извођења радова саобраћај ће регулисати уредно постављена привремена саобраћајна сигнализација.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на аутопуту "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

Наплатне станице у Лакташима и Друговићима нису завршене и неће бити у функцији до завршетка комплетне дионице аутопута Бањалука-Прњавор.

На регионалном путу Братунац - Дрињача и даље остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тона и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На Граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.