ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана28/02/2018

ДАНАС О ПРИЈЕДЛОГУ БУЏЕТА РЕГУЛАТОРНЕ КОМИСИЈЕ ЗА ЕНЕРГЕТИКУ

 

БАЊАЛУКА, 28. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске данас ће у наставку сједнице разматрати Приједлог буџета Регулаторне комисије за енергетику Српске у овој години.

 

Биће разматран Приједлог статистичког програма Републике Српске од 2018. до 2021. године и извјештај о анализи и плану активности у вези са тражењем несталих, истраживању и процесуирању ратних злочина.

Посланици ће разматрати извјештај о сарадњи институција Републике Српске са Међународним кривичним судом за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије за 2016. годину.

Скупштина је синоћ размотрила Нацрт стратегије борбе против корупције у Српској од 2018. до 2022. године, чији је циљ јачање правног и институционалног оквира у овој области.

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић рекао је да ће бити обављене додатне консултације о наведеном документу, док не буде утврђен у форми приједлога.

"Суштински изазов је схватити потпуну димензију овог питања. Борба против корупције мора бити заједничка воља, настојање и жеља, чиме ће бити брањена заједница у којој живимо, а то је Република Српска", навео је Касиповић у завршној ријечи о наведеном документу.

Наставак сједнице заказан је у 10.00 часова.