ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана28/02/2018

ДАВИДОВИЋ: ОМОГУЋИТИ ПОТРОШАЧУ ПРАВО НА НАКНАДУ ШТЕТЕ

 

БАЊАЛУКА, 28. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Драгољуб Давидовић инсистирао је да се "утврде правила игре" да, ако због грешке испоручиоца електричне енергије дође до прекида у снабдијевању струјом, осим елементарних непогода или ванредних околности, потрошач има право на накнаду штете коју је претрпио.

 

"То је питање увођења одговорности у електропривреду, јер потрошач није ничим заштићен. Квалитет подразумијева стабилност напона, фреквенције, а на просторима Српске има подручја гдје се без најава потрошачима искључује струја више пута дневно", рекао је Давидовић у Народној скупштини Српске током дискусије о Приједлогу буџета Регулаторне комисије за енергетику Српске, наводећи да је у раду те комисије за ову годину предвиђен и рад на правилнику о регулацији контроле снабдијевања.

Посланици НДП-а Здравко Крсмановић и СДС-а Миладин Станић су током дискусије тврдили да је предсједник Комисије за енергетику Српске Владислав Владичић "један од актера који је тражио кривотворење", те да, ако је то тачно, Владичић поднесе оставку.

Крсмановић је поставио и питање на основу чега се утврђује накнада за кориштење енергије из обновљивих извора.

Посланик ПДП-а Бранислав Бореновић поставио је питање да ли ће ове године доћи до поскупљења струје, као и појашњење да ли ће бити уведена акциза на струју, која се помиње у посљедње вријеме.

Посланик СНСД-а Срђан Миловић рекао је да је, према његовим информацијама, у току обимна истрага у вези са разним врстама фалсификата које је радио требињски наставник ликовног, тврдећи да ће та истрага показати да је најмање таквих фалсификата из електроенергетског сектора. /наставиће се/нб/бон/дад