ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/03/2018

БЕСПЛАТНЕ МАМОГРАФСКЕ ПРЕГЛЕДЕ ОБАВИЛО 79 ЖЕНА

 

СРЕБРЕНИЦА, 9. МАРТА /СРНА/ - У вишедневној акцији бесплатних мамографских прегледа, коју је организовала компанија "Грос", која се бави експлоатацијом руде олова и цинка из Рудника "Сасе" код Сребренице, учествовало је 79 радница овог предузећа, жена са подручја мјесне заједнице Сасе и запослених у основним и средњим школама у Братунцу и Сребреници.

 

Осим ових прегледа за жене, обављено је узимање узорака крви свих заинтересованих радника ради анализе и провјере здравственог стања.

Предсједник Управног одбора "Гроса" Јелена Петрић каже да је ово једна од активности којом ова компанија показује друштвену одговорност и да су за обављање ових прегледа ангажовали мобилни тим стручњака из Дома здравља Бијељина, чија је и опрема коју су користили.

"Овом акцијом жељели смо да се укључимо и дамо допринос широј кампањи за превенцију рака дојке којој је посвећен март, али и да омогућимо нашим радницама и женама из окружења да обаве мамографске прегледе и друге анализе овдје у Сасама, чиме ће провјерити своје здравствено стање без трошкова и губљења времена на путовања до здравствених центара гдје се ти прегледи могу обавити", објаснила је Петрићева.

Ово је само једна од низа акција, односно примјера друштвене одговорности компаније "Грос" која се редовно одазива и пружа подршку раду спортских и културних друштава, организовању хуманитарних, комеморативних, културних и спортских манифестација у Сребреници и Братунцу.

Овај колектив обезбјеђује огрев и пакете хране за неколико угрожених породица из мјесне заједнице Сасе, на чијем подручју је и рудник, а пружају помоћ и вишечланим породицама, те породицама које су усљед пожара и других несрећа остале без крова над главом.

Посебну пажњу посвећују и средства издвајају за еколошке акције и рекултивацију рудничке околине.

Прије неколико дана пружили су помоћ Удружењу дијабетичара из Сребренице, али и за акцију санкања на шеталишту Губер изнад Сребренице које је организовала локална Туристичка организација.

Сваке године обезбиједе средства за екскурзије 15-ак братуначких и истог броја сребреничких матураната, али и за многе друге активности као и за обнову инфраструктурних и спортских објеката.