ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/03/2018

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ 200 СТУДЕНАТА

 

БРАТУНАЦ, 16. МАРТА /СРНА/ - Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић данас је потписао уговоре о стипендирању са 200 редовних братуначких студената за академску 2017/18. годину.

 

Млађеновић је честитао студентима на резултатима које постижу на факултетима на основу којих испуњавају услове конкурса за додјелу стипендија.

Он је посебно истакао да је са подручја ове општине чак 17 студената медицине, са просјеком изнад девет, добило стипендије као и петнаестак студената математике и физике, те честитао и пожелио свим студентима добро здравље, успјешан наставак школовања и брзо запослење након завршених студија.

Млађеновић каже да велики број студената који су испунили услове конкурса показује да у Братунцу постоји добар потенцијал међу младима и потврђује добар рад школа у овом и сусједним мјестима гдје братуначки средњошколци завршавају средње образовање, што даје оптимизам у добру перспективу ове општине.

Конкурсом је било предвиђено да се додијели 100 стипендија, али је Млађеновић одлучио да се стипендије додијеле свим студентима који испуњавају услове конкурса и да се повећа издвајање из буџета за ову намјену.

На основу те одлуке, стипендије од 100 КМ десет мјесеци ће примати 106 студената, док ће 94 слабије рангирана студента по 100 КМ добијати четири мјесеца.

Општина ће за студентске стипендије ове године издвојити укупно 122.400 КМ.

Више од десет година општина Братунац повећава износ средстава за стипендирање студената, а повећава се и број стипендиста и Млађеновић је рекао да ће тај приступ и тренд бити настављен.