ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима19/03/2018

ЗБОГ ИЗЛИВАЊА САВЕ ОБУСТАВЉЕН САОБРАЋАЈ НА ПУТУ ГРАДИШКА-КОЗАРСКА ДУБИЦА

 

БАЊАЛУКА, 19. МАРТА /СРНА/ - Саобраћај је потпуно обустављен за путничка возила у дужини 300 метара због изливања ријеке Саве у мјесту Гашница, на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, док овом дионицом успорено могу саобраћати теретна возила и аутобуси, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

 

На магистралном путу Козарска Дубица-Костајница, у мјесту Вриоци, због изливања ријеке Уне, у дужини од 10 метара саобраћа се наизмјеничним пропуштањем возила, једном траком.

На дионици магистралног пута Приједор-Нови Град, у мјесту Драготиња, оштећена је лијева саобраћајна трака из правца Приједора.

Саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила, једном траком, на дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

Саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен на регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац.

Због изливања Сане обустављен је саобраћај на путним правцима Благај-Јапра-Волар у мјесту Витасовци и Благај-Радомировац, те Урије-Шућа, у Улици Меше Селимовића, и Tукови-Волар.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћа се на магистралном путу Мркоњић Град-Кључ у мјесту Драгорај, док се успорено саобраћа на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица.

Наизмјенично једном траком се, због активираних клизишта, саобраћа и на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, дионица Укрина-Горња Вијака, и Братунац-Дрињача.

На већини осталих путева у Републици Српској саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, без застоја.

Снијега на коловозу мјестимично има у вишим предјелима на западу, на подручју Кнежева и Мркоњић Града.

Видљивост је, због магле, смањена на подручју Кнежева, Мркоњић Града, Фоче и преко превоја Хан Поглед /Власеница-Хан Пијесак/.

Одрони земље или камења на коловоз учестали су на свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, посебно на путевима Карановац- Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Фоча-Гацко, Зворник-Коњевић Поље, Каракај-Цапарде, Вишеград-Устипрача-Рогатица и Вишеград-Бродар-Рудо.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

Због санације, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

У току су радови на дионици магистралног пута Лончари-Брчко један и Брчко два -Доња Буковица, због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из првца Брчког.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ се због снијега који је падао током ноћи успорено саобраћа на путним правцима Ливно-Босанско Грахово, Ливно-Шујица-Купрес, Tомиславград-Шујица и Гламоч-Млиниште гдје снијега на коловозу има до два центиметра.

Магла смањује видљивост на појединим дионицама у котлинама и у вишим предјелима.

Повећана је опасност од одрона на дионицама које воде кроз усјеке, посебно на путевима Бихаћ-Босанска Крупа, Коњиц-Мостар, Јајце-Бањалука, Бугојно-Нови Tравник и Tурбе-Карановац.

Због већег одрона обустављен је саобраћај на регионалном путу Дрвар-Мартин Брод, а у функцији су алтернативни правци.

На аутопуту А-1, дионици Сарајево запад-Лепеница, због активног клизишта на локалитету Бан Брдо, саобраћај је у тунелу Игман, као и на мјесту радова, преусмјерен из возне у претицајну траку.

Због урушавања потпорног зида на магистралном путу Ресановци-Дрвар, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

Због реконструкције расвјете у тунелу Јајце два, од 7.30 до 17.00 часова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.