ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/03/2018

ЗА ОДБРАНУ ОД ПОПЛАВА УЛОЖЕНО ВИШЕ ОД 150 МИЛИОНА КМ

 

БАЊАЛУКА, 22. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Влада Републике Српске од поплава 2014. године више од 150 милиона КМ уложила у одбрамбене насипе, прочишћавање канала, постављање и рехабилитацију црпних пумпи.

 

"У надолазећем љету један од најопсежнијих радова те врсте биће изградња одбрамбеног насипа од Зворника према Бијељини, који треба да одбрани Семберију од високог водостаја Дрине", навео је Додик.

Према његовим ријечима, у данашњим условима када би имали ниво вода који је био 2014. године, штета за становништво не би износила ни 20 одсто.

"Нисмо ми стајали, већ смо радили по том питању и то могу да потврде многи, јер се од високе Саве тешко брани Дубица, Градишка, Шамац", рекао је Додик за синоћ РТРС.

Додик је рекао да ће Република Српска наставити да ради на пројекту одбране од поплава, јер је то веома успјешан пројекат.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске 2014. године дала ваучере поплављеном становништву и један дио новца да могу да обнове поплављене куће.

"Нема ниједног важног објекта страдалог у поплавама 2014. године а да није обновљен и стављен у функцију", истакао је Додик.

Додик је рекао да ће Влада Републике Српске помоћи људима који су погођени најновијим поплавама у Српској. "Након неког времена ми ћемо процијенити штету и прићи сваком оштећеном да се помогне фер и поштено", додао је Додик.