ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво26/03/2018

ДРАГИЧЕВИЋ СЕ ПОТУКАО, ОПЉАЧКАО КУЋУ И СКОЧИО У РИЈЕКУ

 

БАЊАЛУКА, 26. МАРТА /СРНА/ - Полиција је утврдила да се Давид Драгичевић /21/ из Бањалуке, чије је тијело пронађено у Врбасу, кобне ноћи, између осталог, потукао са три лица, опљачкао једну кућу и са моста скочио у ријеку, речено је данас на конференцији за новинаре у Бањалуци.

 

Начелник Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске Дарко Илић рекао је да је утврђено да је Драгичевић након туче испред једног кафића, обишао још три угоститељска објекта, а потом у пекари купио бурек, након чега је опљачкао једну кућу и са моста скочио у ријеку Црквену која га је однијела до ушћа у Врбас.

Илић је на ванредној конференцији за новинаре у Полицијској управи Бањалука нагласио да је полиција након испитивања више лица, те увида у видео-камере које се налазе на путу којим се кретао Драгичевић дошла до свих ових података.

"Драгичевић се у недјељу, 18. марта око 23.30 часова у кафе бару `Мет` вербално сукобио са још три лица да би се након тога испред локала са њима потукао. У тучи није било значајних посљедица по лица", прецизирао је Илић.

Он је нагласио да се након овог кафића Драгичевић упутио у кафе бар "988" након чега се кретао према Улици Велибора Јањетовића-Јање, када је у 2.50 часова у пекари "Змијање" купио бурек те отишао према предузећу "МК", након чега је опљачкао једну кућу из које је украо лап-топ, око 200 КМ, такозвану швајцарску чакију и кључеве.

"Драгичевић се након овога упутио ка мосту на ријеци Црквени гдје се претпоставља да је са њега скочио у ријеку која га је однијела до ушћа у Врбас", рекао је Илић.

Он је на конференцији показао и мапу по којој се кретао нестали Драгичевић.

Илић је прецизирао да су приликом извлачења тијела из воде код Драгичевића у џеповима пронађени украдени предмети, сем лап-топа, што се материјално може доказати.

Он је додао да припадници Специјалне јединице МУП-а Републике Српске претеражују ријеке Црквену и Врбас да би пронашли и лап-топ.

Он је рекао да се тренутно не могу изјаснити о томе да ли је ријеч о задесној смрти, нити у овом моменту постоји било какав доказ у вези са тим.

Илић је рекао да је Драгичевић и од раније познат полицији по кривичним дјелима крађа и тјелесне повреде.

Патолог у Заводу за судску медицину Републике Српске Жељко Каран рекао је да је обдукција потврдила да је смрт наступила утапањем, али да су од настрадалог Драгичевића узети узорци крви и урина у случају да дође до додатних истраживања.

Каран је на конференцији навео да су након вађења из воде, на тијелу Драгичевића биле видљиве лаке тјелесне повреде у виду подлива, који су могли настати прије утапања у контакту и тучи са једним или више лица.

Каран је додао да су након идентификације и обдукције настрадалог сви предмети предати полицији.

Начелник Полицијске управе Бањалука Жељко Спасојевић подсјетио је на конференцији да је нестанак Драгичевића пријављен полицији 18. марта, од када је трајала потрага све до проналаска 24. марта на ушћу ријека Црквена и Врбаса.

Спасојевић је истакао да је током потраге саслушано више лица која су имала било каква сазнања Драгичевићу, а праћене су и друштвене мреже, да би се дошло до било каквог податка.