ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво24/04/2018

ДОДИКУ УРУЧЕНА ПОВЕЉА ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНА

 

ГРАДИШКА, 24. АПРИЛА /СРНА/ - У Градишци је вечерас одржана свечана академија поводом Дана општине и 73 године од ослобођења града у Другом свјетском рату, на којој је предсједнику Републике Српске Милораду Додику уручена Повеља почасног грађанина.

 

Додик је рекао да је поносан на ово признање, с обзиром на то да Градишку доживљава својим завичајем јер је одрастао на самој граници са овом општином.

"Градишка је увијек за мене била завичај и драго ми је да сам са добрим људима из ове општине могао годинама да доприносим побољшању услова за живот. Више од 200 милиона КМ одобрено је у посљедњих 12-13 година за вријеме мог политичког ангажмана за директне интервенције на подручју општине Градишка", нагласио је Додик.

Он је рекао да ће наставити да ради на стварању услова за обезбјеђивања што више нових радних мјеста, додајући да је начелник општине Градишка Зоран Аџић веома агилан да обезбиједи услове за активирање индустријских зона.

Додик је најавио да ће на подручју Градишке бити изграђен и дом културе у Новој Тополи, пут од Подградаца према Мраковици, завршена спортска дворана и пословни центар, те реализовано много других пројеката.

"У свему томе учествоваће институције Републике Српске и ја ћу им давати подстрек, не само овдје у Градишци, већ широм Српске да у овој години буде реализовано што више послова", рекао је Додик.

Начелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је Дан општине прилика за присјећање на све оне који дали животе за слободу, за Републику Српску коју треба чувати и развијати.

"С поносом гледамо на оно што смо урадили уз подршку предсједника Српске и Владе да бисмо створили боље услове живота. Tреба да радимо још марљивије и боље, а мислим да смо препознали којим правцем треба да идемо", рекао је Аџић.

Он је нагласио да за руководство општине Градишка много значи подршка предсједника Додика који разумије грађане и привреднике у овој локалној заједници и који је увијек уз њих, даје им моралну, али и материјалну подршку.

На вечерашњој свечаности Повеља општине Градишка уручена је љекару Славку Манојловићу за изузетан допринос у области здравства, Стевки Шмитран за изузетан допринос у области образовања и културе и Бориславу Прпошу за изузетан допринос у области умјетности.

Захвалнице општине Градишка додијељене су Звјездани Гагић за постигнуте резултате у спорту, Јови Јерковићу за изузетне заслуге у области музичког стваралаштва и друштвеног рада, предузећима "Лион", "Голић-трејд", "ПМП Јелшинград-ФМГ" за резултате у привреди и Удружењу иноватора Градишка за резултате постигнуте у области иноваторства.

У програму свечане академије поводом Дана општине Градишка учествовали су ученици Основне музичке школе "Бранко Смиљанић" Градишка и бивши ученици ове школе који су музичко образовање наставили у средњој музичкој школи и Академији умјетности у Бањалуци.

Свечаности су присуствовали министри у Влади Српске Петар Ђокић, Стево Мирјанић, Дане Малешевић, Предраг Глухаковић и Златан Клокић, потпредсједник Народне скупштине Сенад Братић, више посланика Народне скупштине Српске, посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Душанка Мајкић, градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, начелници више општине Српске, те представници дипломатског кора.