ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана19/06/2018

ПОЧЕЛА СЈЕДНИЦА, РАСПРАВА О ДНЕВНОМ РЕДУ

 

БАЊАЛУКА, 19. ЈУНА /СРНА/ - У Бањалуци је данас почела сједница Народне скупштине Републике Српске на којој би по хитном поступку требало да буду разматрани приједлози закона о рударству, амнестији и затезној камати.

 

У току је расправа о предложеном дневном реду.

Посланици би по хитном поступку требало да разматрају и приједлоге закона о измјени и допуни Закона о обавезним осигурањима у саобраћају, те о посебном поступку експропријације ради изградње ауто-пута Коридор "Пет це" кроз Републику Српску и изградње дионице ауто-пута "9. јануар" Бањалука-Добој.

На дневном реду су и приједлози закона о легализацији бесправно изграђених објеката, употреби знаковног језика, измјени Закона о библиотечко-информационој дјелатности, измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Српске, заштити жртава ратне тортуре, извршењу кривичних и прекршајних санкција Српске, као и о одузимању имовине која је проистекла извршењем кривичног дјела.

Tребало би да буду разматрани и приједлози закона о измјенама и допунама Закона о општем управном поступку, измјенама и допунама Закона о матичним књигама, измјенама и допунама Закона о извршном поступку, те измјенама и допунама Закона о научно-истраживачкој дјелатности и технолошком развоју.

Пред посланицима би требало да буде и извјештај Анкетног одбора формираног одлуком Народне скупштине Републике Српске с циљем сагледавања свих релевантних чињеница у вези са случајем страдања Давида Драгичевића.

Прије почетка скупштинског засједања Давор Драгичевић, отац страдалог Давида Драгичевића, на платоу испред парламента изразио је негодовање што извјештај Анкетног одбора највјероватније неће бити разматран током ове седмице, већ наредног мјесеца, у наставку сједнице.

На дневном реду су и извјештај о раду Министарства унутрашњих послова Републике Српске за 2017. годину, Консолидовани извјештај о извршењу буџета Републике Српске за 2017. годину, извјештај Комисије за концесије Српске за 2017. годину, годишњи извјештај Омбудсмана за дјецу за прошлу годину, те Приједлог стратегије борбе против корупције у Републици Српској од 2018. до 2022. године. /наставиће се/бој/мис/дад/видео