ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/06/2018

ПОДРШКА СПОРТУ И ОБРАЗОВАЊУ ЗА ЕКОНОМСКИ И ДРУШТВЕНИ РАЗВОЈ

 

БИЈЕЉИНА, 19. ЈУНА /СРНА/ - У Градској управи Бијељине организовани су пријеми на којима су представљени млади потенцијали Бијељине - млади предузетник Срђан Ристановић и кошаркаши из Основне школе "Вук Караџић" који су побједници Малих олимпијских игара Републике Српске.

 

Ристановић је ИТ стручњак који са својим братом има неколико фирми које се баве услугама у области информационих технологија, односно израдом софтвера који се користе у болницама у САД, Аустралији, Новом Зеланду и Великој Британији.

Након рада у Шведској, Ристановић се вратио да живи и ради у Бијељини, саопштено је из Градске управе Бијељина.

"Завршио сам факултет у Београду, а током студирања стипендирала ме Градска управа Бијељина. Након завршеног факултета почео сам да радим у Шведској, гдје сам са пријатељима и братом основао фирму `Бренди` са десетак запослених. Имамо запослене и у Београду, а план нам је да запослимо раднике и у Бијељини", навео је Ристановић.

Он је додао да је и због подршке коју је добијао од града током студија, одлучио да се врати и настави овдје са радом.

Градски менаџер Милош Стевановић изразио је захвалност Ристановићу јер се вратио у свој родни град и тиме показао да је Бијељина повољно мјесто за живот и рад.

"Захваљујући оваквим стручњацима Бијељина постаје препознатљива у свијету по образованим кадровима и стручњацима из разних области. Млади Ристановић, као и други предузетници, који редовно плаћају порезе и извозе услуге и производе у иностранство, изузетан су потенцијал који наш град има и морамо задржати овакве предузетнике", поручио је градски менаџер.

Ученици Основне школе "Вук Караџић" који су освојили златну медаљу на такмичењу у кошарци на Малим олимпијским играма истичу да им је задовољство што имају подршку Градске управе и да им то даје подстрек да наставе марљиво да тренирају.

"Ових 12 момака представљају право злато за наш град и захвални смо им на томе што су постигли, али и што су дошли да заједно са нама представе те резултате јавности", навео је Стевановић.

Наставник физичког васпитања у Основној школи "Вук Караџић" Драгана Чојић навела је да су ови млади спортисти имали двије препреке на свом путу до злата, које су успјешно савладали и пласирали се на даље такмичење.

"Ови ђаци су прво били најбољи на градском такмичењу, на којем је учествовало 12 основних школа са подручја Бијељине, а након тога освојили су и регионално такмичење. У Бањалуци смо се такмичили са шест најбољих школа на подручју Републике Српске и освојили злато", појаснила је Чојићева.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић навео је да је опредјељење Градске управе да улаже у образовање и спорт, јер таква улагања све више показују позитивне резултате.

"У претходних десетак година водимо се тиме да су образовање и спорт два стуба друштвеног развоја који могу много да допринесу и напретку цијелог града када је ријеч о стварању позитивног имиџа у свијету. Наставићемо да радимо и дјелујемо у овом у смјеру, јер млади и успјешни људи представљају нашу будућност", истакао је Мићић.

Он је изразио увјерење да ће млади предузетник Ристановић прву фирму на подручју БиХ отворити у Бијељини, а да ће спортисти наставити да нижу успјехе којима се Бијељина поноси.