ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/07/2018

ОСУДА СВАКЕ ИЗЈАВЕ КОЈА ОТВОРЕНО ЗАГОВАРА РАТ

 

САРАЈЕВО, 12. ЈУЛА /СРНА/ - Амбасада САД у БиХ снажно осуђује сваку изјаву која алудира на нови рат у БиХ, а камо ли која отворено заговара рат, став је ове амбасаде у вези са изјавом ратног бошњачког команданта из Сребренице Насера Орића на промоцији књиге "Живот прије и послије Сребренице" аутора Еснефе Смајловић Мухић.

 

"Било је тешко успоставити мир у БиХ. Имајући у виду недавну турбулентну прошлост БиХ, изјаве које спомињу или алудирају на рат су опасне, неодговорне и неприхватљиве - и за њих нема мјеста у јавном дискурсу", речено је Срни из Канцеларије за односе с јавношћу Амбасаде САД у БиХ.

Ратни командант такозване Армије БиХ у Сребреници Насер Орић запријетио је новим ратом, учествујући као специјални гост на промоцији књиге "Живот прије и послије Сребренице", аутора Еснефе Смајловић Мухић.

"Мени када су причали мислио сам да рата више никад неће бити, али сљедећи рат ће се десити мало брже него што смо га ми дочекали. То вам ја кажем. Што каже Матија Бећковић, њихов, српски академик, ћераћемо се још. Свега ће бити осим тога да се нећемо ћерати", поручио је Орић са говорнице Зеничанима окупљеним у просторијама Исламског педагошког факулета.