ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија16/07/2018

САГЛАСНОСТ ЗА СПОРАЗУМ О ИЗГРАДЊИ ДВА КРУЖНА ТОКА

 

ДОБОЈ, 16. ЈУЛА /СРНА/ - Скупштина града Добоја дала је данас сагласност на потписивање споразума о регулисању међусобних односа на изградњи два кружна тока у износу од око 800.000 КМ, између ове локалне заједнице и Јавног предузећа "Путеви Републике Српске".

 

Одборници су задужили градоначелника града Добоја да приступи реализацији споразума и обезбиједи из буџета града средства у износима предвиђеним предрачуном и пројектном документацијом.

Према Споразуму, потписаном 29. јуна, "Путеви Српске" ће финансирати трошкове изградње кружне раскрснице на укрштању магистралних путева Добој-Шамац и Добој-Тузла у износу од 500.000 КМ, док ће град Добој сносити трошкове за раскрсницу на укрштању магистралног пута са Улицом краља Александра од 300.000 КМ.

Одборници су на данашњој сједници Скупштине града усвојили регулациони план "Општа болница" Добој, ради планирања изградње нове болнице у овом граду.

Одлуку о приступању изради регулационог плана "Општа болница" Добој донијела је Скупштина града 28. новембра 2013. године, а по захтјеву Јавне здравствене установе Болница "Свети апостол Лука".

Одборници су дали сагласност на покретање ликвидационог поступка над Јавном здравственом установом апотека "Јован Јовановић Змај" Добој.

Од 27 присутних одборника, одлуку је подржало њих 25, док су два одборника СП била против.

На данашњој сједници разматраjу се 33 тачке дневног реда.