ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво21/07/2018

УСКОРО СПОМЕН ОБИЉЕЖЈЕ У МОКРОМ

 

ПАЛЕ, 21. ЈУЛА /СРНА/ - У Мокром код Пала усоро би требало да буде изграђен споменик за око 70 погинулих српских борца у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, најавио је предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина.

 

Парађина је објаснио да би наредне седмице требало да буде познат тачан списак бораца чија ће имена бити уклесана на спомен-обиљежје.

Он је навео да ће спомен-обиљежје бити изграђено поред споменика жртвама фашистичког терора, изнад Основне школе "Мокро“".

Он је истакао да су добили писмену сагласност од СУБНОР-а да поред споменика борцима Народноослободилачке борбе у Мокром може бити изграђен и споменик палим борцима.

"Логике има, јер је то споменик Србима из неких прошлих времена који су се борили за слободу српског народа на овим просторима и када то посматрамо то су преци нечијих очева, стричева...", сматра Парађина.

Парађина је навео да су израђени макета и пројекат за споменик, а да надлежни општински орган треба да припреми одређену документацију.

Према његовим ријечима, надлежна комисија општинске борачке организације спровешће процедуру за најповољнију понуду да би што прије кренули у реализацију тог пројекта.

"Планираном динамиком покушаћемо да то обиљежје завршимо крајем септембра", каже Парађина.

Парађина је истакао да на овај начин не дозвољавају да се забораве учесници историје и браниоци свога народа.

"Претходних година интензивно смо радили на реконструкцији и доградњи нових садражаја на централном споменику на Палама гдје је око 90 одсто пројекта реализовано", каже Парађина.