ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима22/07/2018

ОПРЕЗНО НА ПОДРУЧЈУ БАЊАЛУКЕ И ПРИЈЕДОРА

 

БАЊАЛУКА, 22. ЈУЛА /СРНА/ - Возачима на подручју Бањалуке и Приједора јутрос се савјетује повећан опрез због мокрих и клизавих коловоза, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

 

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу од Клашница према Бањалуци због уклањања наплатних кућица, као и на магистралним путу од Требиња према Трновици, гдје је у току изградња водовода за насеље Дражесне Горе.

Због изградње ауто-пута на магистралном путу Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани саобраћај је преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини, а на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака на снази је измјена саобраћаја због изградње кружне раскрснице у Прњавору.

Обустава саобраћаја и даље је на снази у улицама Српске војске и 27. марта у Бијељини, а измјене су актуелне на магистралном путу Сарајево-Фоча на локалитету Сијерачке Стијене и на регионалном путу Обудовац два-Лончари.

Возила успорено саобраћају и у Источном Сарајеву због изградње кружне раскрснице на регионалном путу Кула-Враце, док је у мјесту Раковац на регионалном путу Каран-Нови Град саобраћај потпуно обустављен због активираног клизишта.

Због активираних клизишта једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, те Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, а возила успорено саобраћају на магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српских Tоплица.

У току је изградња моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, па возила саобраћају преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

Забрана саобраћаја за теретна возила на снази је на Озрену на дионици Добој-Манастир Петрово, те на регионалном путу Tеслић-Подјезера /граница Републике Српске и ФБиХ/ због оштећења моста у мјесту Жежеља.

Саобраћај теретних возила на регионалном путу Површнице-Лопаре преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју дистрикта Брчко у току је изградња кружне раскрснице Илићка, на дијелу магистралног пута гдје се спајају улице Бијељинска и Илићка један, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у градском подручју.

У Бањалуци ће данас због "Љета на Врбасу" до 17.30 часова бити обустављен саобраћај у једној траци на дијелу Улице Цара Лазара, од кружног тока до Градског моста и преко моста, те у Улици Патре.

Обустава саобраћаја на снази је до понедјељка ујутро до 5.00 часова на дијелу од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, а тај дио Улице Краља Петра Превог Карађорђевића претворен је у пјешачку зону.

Измјене у режиму одвијања саобраћаја на подручју Бањалуке актуелне су у улицама гдје се изводе радови.

На подручју ФБиХ у току су радови на вијадукту Бојник, на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Лепеница, гдје возила саобраћају једном траком.

На истој дионици ауто-пута због санације клизишта, саобраћај је у тунелу Игман као и на мјесту радова преусмјерен из возне у претицајну траку, док је на локалитету Tрешевине успорено саобраћање.

На дионици ауто-пута Лепеница-Tарчин због радова на потпорном зиду саобраћа се претицајном траком, уз ограничење брзине од 60 километара на час.

Због извођења неопходних радова на магистралном путу Олово-Кладањ саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима Дољани и Изачић појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ према Хрватској, док на осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Из Ауто-мото савеза подсјећају да заједно са ауто-мото друштвима овог викенда организују ауто-рели "Козара - Сутјеска". Ријеч је о традиционалној саобраћајно-превентивној манифестацији.