ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима12/09/2018

МАГЛА УЗ РИЈЕКЕ САВУ И ДРИНУ

 

БАЊАЛУКА, 12. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Интензитет саобраћаја на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ овог јутра је умјерен, у градским центрима појачан, док магла мјестимично смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове Саве, Дрине и Лашве.

 

У току је изградња система наплате путарине на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, на локалитету Петља Маховљани један, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, а возаче из АМС упозоравају да возе опрезније и да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току је уклањање наплатних кућица на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Возаче из АМС моле да опрезније возе и да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, у мјесту Друговићи, измијењен је режим одвијања саобраћаја ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека у току је санација клизишта, па се саобраћај одвија успорено.

С обзиром на то да је ријеч о веома фреквентном путном правцу долази до краткотрајних застоја, па возаче из АМС Републике Српске моле за стрпљење.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута граница Републике Српске /Tрновица два/-Tребиње, због изградње водовода за насеље Дражесне Горе.

Саобраћај се одвија успорено наизмјеничним пропуштањем возила једном траком.

Због изградње канализационе мреже, на магистралном путу Бијељина-Главичице у Улици 27. марта на подручју Бијељине обустављен је саобраћај за сва возила.

На магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, због већег одрона саобраћај се одвија успорено по привремено урађеном проширењу поред пута и проходно је за сва возила.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због изградње мале хидроелектране "Главица" на ријеци Пливи измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Бараћи-Шипово.

На дионици регионалног пута Кула-граница Републике Српске/Федерације БиХ /Враца један/ због радова изградње кружне раскрснице на укрштању улица Иве Андрића, Николе Tесле и војводе Радомира Путника потпуно је обустављен саобраћај за све категорије возила.

Због радова на санацији клизишта измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионицама регионалних путева Братунац-Скелани и Братунац три-Дрињача.

У току је санација клизишта на неколико локалитета регионалних путева Карановац-Митровићи и Митровићи-граница Републике Српске /Присика/, због чега је на мјестима извођења радова измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због изградње канализационе мреже централног дијела општине Шипово измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионицама регионалног пута Језеро-Шипово и Шипово-граница Републике Српске /Ново Село/ и на дионици Шипово-Бараћи.

У току је санација коловоза на регионалном путу Карановац-Митровићи-Кнежево у периоду од 7.00 до 17.00 часова, аза вријеме радова саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због деминерских радова на путу Брод-Оџак, на деминерским радилиштима Клакари Доњи девет и 13, од 8.00 до 18.00, као и на локалитету Клакари Горњи у периоду од 8.00 до 16.00 часова, саобраћај се одвија тако што 30 минута трају обуставе, а 15 минута пропуштања возила.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је због активираног клизишта потпуно обустављен.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, те на дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијим.

На регионалном путу Tеслић два-граница Републике Српске/Федерације БиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу на дионици Добој-Манастир Петрово, од 7. маја на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

АМС Републике Српске подсјећа све возаче да је почела нова школска година у Републици Српској и позива их да возе крајње опрезно у зонама основних и средњих школа, те да обрате посебну пажњу на ђаке који се крећу дуж коловоза.

Из АМС наводе да је почела традиционална републичка кампања "Возачи, школа је за нас, опрез је за вас" којом се жели унаприједити знање и понашање код дјеце као ризичних учесника у саобраћају путем образовних материјала, свјетлоодбојних прслука, радио и телевизијских спотова.

На подручју Федерације БиХ због реконструкције моста преко ријеке Врбас на магистралном путу Нови Tравник-Бугојно, саобраћај теретних возила преусмјерен је на правац Бугојно-Доњи Вакуф-Tравник, док путничка возила саобраћају заобилазницом у непосредној близини.

У току је реконструкција моста преко ријеке Усоре на регионалном путу Јелах-Пиљужићи, због чега је на овој дионици обустављен саобраћај.

Алтернативни правац је Јелах Поље-Сивша-Tешањка-Јелах, док возила до 7,5 тона могу користити и правац Јелах Поље-Калошевић-Јелах.

Санациони радови у току су на дионицама ауто-пута Сарајево запад-Лепеница и Високо-Какањ, као и на магистралним путевима Семизовац-Олово-Кладањ и Црна Ријека-Јајце.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања, а због радова у Хрватској, обустављен је саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.