ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Избори 202013/09/2018

"ИНФОСРПСКА": ИСТРАЖИВАЊЕ СзП - ЕНГЛЕСКА ПОДВАЛА

 

САРАЈЕВО, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Јавно саопштавање резултата истраживања јавног мњења у Републици Српској које је објавио Савез за побједу /СзП/, а рађено је наводно за њихове потребе и у којем наводно партије овог савеза као и заједнички кандидати убједљиво воде, представља класично продавање магле овдашњој јавности и далеко су од истине, пише портал "Инфосрпска".

 

"Резултати 'истраживања' са којим је пожурио да се похвали Савез за побједу нису плод никаквог студиозног истраживања јавности од београдске агенције 'Демостат', познате по сарадњи и раду за њемачке и енглеске партнере који добро плаћају", истиче се у тексту.

Исти извор наводи да је ријеч о "беспоговорном пренесеном, унапријед скројеном скору које су припремили пријатељи Савеза за побједе из енглеских служби, са којима се друже већ годину дана припремајући се по њиховим директивама за октобарске изборе и заједно урушавајући Републику Српску и актуелну власт".

Дипломатски извори из Сарајева за "Инфосрпска" наводе да је "'Демостат' добио од Енглеза унапријед скројене резултате по њиховој мјери, а да правог испитивања јавног мњења није ни било, већ се само нешто мало инсценирало".

"Tако су сви били задовољни - 'Демостат' са великим хонораром, Савез за побједу скројеним пожељним резултатима, а енглески мангупи још једном подвалом, на путу да се у Републици Српској доведе нека 'мекша' власт која би очигледно играла како Енглези свирају. Али, на њохову жалост, ова подвала је брзо раскринкана", истиче се у тексту.

Исти извор појашњава да јавност не вјерује у ово истраживање јер многа стварна и студиозна испитивања јавног мњења, па чак и она која су наручиле неке међународне организације говоре да Милорад Додик, Жељка Цвијановић и СНСД убједљиво воде и заједно са коалиционим партнерима чини ће и даље власт у Српској, те преузети и заједничку у БиХ.

"У ово енглеску подвалу очигледно вјерују само у Савезу за побједу, док су не часећи часа потрчали да је објаве овдашњем пуку, не размишљајући да је ријеч о фалсификату, односно енглеској подвали", истиче се у тексту.