ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Избори 201817/09/2018

ЧАВИЋ: АКТУЕЛИЗОВАТИ ИДЕЈУ СПАЈАЊА ПРУГОМ БИЈЕЉИНУ И ШАМАЦ

 

БИЈЕЉИНА, 17. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Народног демократског покрета /НДП/ Драган Чавић изјавио је вечерас у Бијељини да поново треба актуелизовати идеју спајања пругом Бијељине и Шамца и истакао суштински значај развоја жељезничке инфраструктуре у Републици Српској.

 

"Град Бијељина и Семберија, Посавина и Подриње, представљају кичму Републике Српске и развој и инфраструктура овога краја и његова повезаност са осталим дијеловима Републике су од великог значаја", истакао је Чавић новинарима прије предизборне трибине.

Он је рекао да окупљање странака широког спектра под окриљем СзП има заједнички циљ да се смањи расипање гласова и да изборни резултат буде одраз највећег броја гласача.

"У Изборној јединици шест коалиција, коју чине НДП, НС, СНС и партија Слобода, има капацитет да освоји један директни мандат за Народну скупштину Републике Српске, што показују све досадашње анкете код свих странака", рекао је Чавић новинарима.

Према његовим ријечима, ова коалиција је опредијељена да Семберији обезбиједи адекватно мјесто у обављању власти у Српској.

Носилац посланичке листе ове коалиције за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице шест Цвијетин Никић рекао је новинарима да Бијељина заслужује више власти, јер даје енорман број гласова у изборним процесима.

Кандидат коалиције НДП, НС, СНС и партија Слобода за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице два Јовица Радуловић рекао је новинарима да је ова заједничка листа и коалиција окупљена око овог савеза има циљ да након избора оснажи економију Републике Српске.

Трибина коалиције одржана је у Центру за културу "Семберија", гдје су представљени изборни кандидати и програм под називом "Три корака за бољу Српску".